review: Fight My Way

Fight My Way vagy Third Rate My Way egy 16 részes – késő tavaszi-nyárindító dráma, amiben Park Seo Joon, Kim Ji Won, Ahn Jae Hong és Song Ha Yoon karaktereinek hétköznapi életét ismerhetjük meg. Ahogy PSJ is mondta, azért választotta ezt a doramát, mert a hétköznapi emberekről szól és reméli, hogy képesek lesznek erőt meríteni, ha rossz időket élnek át. Ez a dráma tényleg egy gyógyító dráma, hogy őszinte legyek.. 🙂

A sztori röviden:
Sikerül-e elérni az álmainkat, ha nincs mögöttünk a  megfelelő háttér? 

Ko Dong Man (Park Seo Joon) mindig is arról álmodott, hogy taekwondo atléta lesz ismert, de helyette alkalmi munkákból él meg. Örök idők óta legjobb barátok Choi Ae Ra (Kim Ji Won)-nal, aki legszívesebben, mint tévésbe mondó dolgozna, de helyette be kell érnie az információs pult mikrofonjával.

Kim Joo Man (Ahn Jae Hong) és Baek Seol Hee (Song Ha Yoon) már hat éve randiznak, de a vízválasztó évben a bonyodalom szele hozzájuk is elér. Seol Hee egyetlen álma, hogy Joo Man felesége legyen, Joo Man pedig csak minden meg akar adni Seol Hee-nak. De hogy ez sikerüljön, pénz kell, amiért Joo Man hajlandó messze elmenni.

tumblr_os9v89IZxW1r3hugwo4_540

Vajon mi lesz a Fantasztikus Négyessel és az álmaikkal, ha ‘csak’ harmadosztályú minősítésűek? 


Ahogy említettem, ez a dráma tényleg gyógyító volt. Mivel sajnos jómagam sem vagyok a szerencsés elit tagja, jó érzés volt látni, hogy nem késő elkezdeni harminc körül sem úgy élni ahogy azt tizenéves korom óta akartam. 🙂
A Fantasztikus Négyes tagjai tökéletes össze lettek válogatva, nagyon-nagyon ritkán éreztem azt, hogy kínos a helyzet, de az igazából a cselekményből adódóan történt.

Kezdjük Park Seo Joon-nal, aki… soha nem csalódok benne. S-O-H-A! PSJ, mint Ko Dong Man talán az eddigi kedvenc szerepem tőle. Dong Man tökéletes volt a szememben és most nem a külsejére gondolok. Fiatalon kijuthatott volna az olimpiára és karriert csinálhatott volna, úgy hogy soha nem kellett volna aggódnia az miatt, hogy miből fizesse be a havi számlákat, ám lemondott róla, hogy kishúga műtétjét a családja kitudja fizetni. Emellett, nagyszerű barát is! Mindig megvédi Seol Hee-t és Ae Ra-t is. Mindig az igazságos utat kereste, de a barátait akkor is előbbre helyezte. #KoDongManThePerfectMan

A szokásomtól eltérően nem a main female lead-et, hanem a second female lead-et fogom bemutatni, azaz a mi Baek Seol Hee-nkat, aki egyébként a Fantasztikus Négyesből az én kedvenc személyem volt. Seol Hee az elején a tipikus nő, akit olyannak tart az ember, hogy ha más nem, akkor háziasszony lesz belőle. És Seol Hee ezt is akarja. Amióta ismerte Joo Man-t, csak annyit akartam, hogy közös családjuk legyen. És mi ezzel a baj? Nő létemre azt kell, hogy mondjam, hogy ez a túlzott feminácizmus miatt sok nő lenézné Seol Hee-t álmai miatt, de én nem. Mi azzal a baj, ha ő családanya akar lenni? Hogy őszinte legyek, sokszor elnézem anyukámat és rájövök hogy mennyivel nehezebb dolga van itthon, mint amúgy a munkahelyén. Emellett Seol Hee-t nem tudtam nem szeretni annyira aranyos volt és kedves, de ha kellett akkor kiállt maga mellett! Miatta is érzem azt, hogy nem késő elkezdeni akár 30 év körül sem azt, amit szeretnék csinálni.

De hogy ne hagyjam ki Ae Ra-t és Joo Man-t se..
Joo Man a tipikus férfi, aki kötelességének érzi, hogy mindent megadjon Seol Hee-nak, ezért nem is akarja elvenni addig, amíg nem képes egy külön házat venni kettejüknek. Szerintem ez igazából teljesen rendben van, de az úton, ami alatt a pénzt kereste erre az álomra elfeledkezett arról, hogy nem szabad csak a pénzre fókuszálnunk, ha nem mellett a boldogságunkat is meg kell találni, Joo Man esetén megőrizni.

Ae Ra… az igazi badass girl crush, ami miatt nagyon szerettem, de a tipikus törtető is, ami miatt nem igazán szerettem, mert folyton választás elé állította Dong Man-t a jövője és  közötte. Értem, hogy DM testi épsége miatt tette, de ha egészséges kapcsolatban akarnak élni, vagy bárki, akkor sosem szabad olyan döntés elé állítani valakit, hogy vagy elhagysz engem vagy nem csinálod azt, amit szeretsz. Ennek ellenére is tiszteltem azt, hogy Ae Ra nem adta fel az álmait és sikerült a mikrofont megszereznie, még ha másik asztalnál is, még ha többször is össze volt törve szíve az álmai miatt.

Öszintén, a románcok közül Seol Hee és Joo Man kapcsolata volt az amiért jobban aggódtam vagy sírtam volna, mert amilyen ragaszkodó ember vagyok, belegondoltam, hogy te jó ég azért hat év az  hat év… Ezt nem szabad elengedniük. Ezért végig szurkoltam, hogy együtt maradjanak. Joo Man hibái ellenére is.. megtanulta, hogy nem szabad egy olyan embert, mint Seol Hee elvesztenie, megtanulta a leckéjét és remélem nem is fogja elfelejteni. 🙂

TBH, Dong Man és az edzője, Jang Ho (Kim Sung Oh) volt azt igazi OTP. A kapcsolatuk több, mint húsz éve tart és egyik sem adta fel az egymásba fektetett hitét ez idő alatt.

A kedvenc OST-om a doramából a BTOB három tagjától, Eunkwang, Hyunsik és Sungjae-től volt.

A Fight My Way drámát azoknak ajánlom, akik lemondtak vagy éppen lemondani készülnek az álmaikról. Harmadszorra írom le, hogy ez a dorama gyógyít. Én azért is szerettem nagyon ezt a kdrámát, mert a szereplők nagyon reálisak voltak. Semmi túlzás vagy átalakítás a karakterekben nem volt fellelhető. Mind a négyüknek megvolt a maga hibája, de szerintem ettől volt még jobban látható, hogy mennyit fejlődtek és hogy mennyire szoros is a Fantasztikus Négyes köteléke egymás között.   (Plusz Park Seo Joon sokszor van póló nélkül!!!!!)

as always,
lots of ❤

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s